Markiser

Fönstermarkiser

En fönstermarkis ger fördelar både ute och inne. På utsidan får dina fönster en stilren inramning och ett skydd mot uttorkning. Samtidigt skyddas insidan mot solens värme och blekande strålar. Våra banduppdragna fönstermarkiser finns i fyra modeller: Lunex Omega 43 och Siesta är klassiska markiser med kassett, Wien är en rullgardinsmarkis och Lunex Simplex en budgetvariant utan kassett. Samtliga kan fås med rak eller vågad kappa och i flera olika vävar. Välj det utförande som passar dina fönster bäst!

Vi har fönstermarkiser för alla typer av fönster upp till 600 cm bredd. En av de större modellerna utan kassett är Lunex Plaza Ceiling, som – trots sitt namn – kan monteras i såväl tak som på vägg. Lägger du till vinkelbeslag på fjäderarmarna, kan denna flexibla markis även användas i en balkongmontering. Föredrar du en markis i snygg kassett rekommenderar vi gärna Lunex Plaza Fasad, som är utrustad med gasfjäderarmar och täckfront. Komplettera med motor och du ar redo att möta solen!

Letar du efter en högklassig och inkapslad fönstermarkis, kan Brustor B-2100 mycket väl vara det du söker. Denna väldesignade nyhet har en heltäckande front som tillsluter kassetten helt. Snyggt! Markisen kan manövreras med både motor och utvändig växel. Kassetten är vitlackerad som standard och som tillval finns den även i creme och brun. Därtill kan du få valfri RAL-kulör mot tillägg. Max bredd 500 cm i en kassett och upp till 600 cm med seriekoppling.

Terrassmarkiser

Funderar du på att bygga över uteplatsen? Skaffa en terrassmarkis istället så får du både skugga och ett mysigt tak när du så önskar och fri sikt mot stjärnorna däremellan. Väljer du en terrassmarkis från Lunex, får du dessutom en produkt med flera inbyggda fördelar.

Finess har dubbla vajrar i armarna och vindsäkringsstag i teleskoputförande som tillval. Vinkelomställningen görs utan verktyg och underlättas av ett vattenpass i frontprofilen. Sunflex har samma goda egenskaper och är en slitstark året-runt-markis, som lätt manövreras till önskad lutningsvinkel. 

Några av våra produkter